П`ятниця
29.03.2024
10:40
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Монастирищенська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2
Головна » 2015 » Листопад » 24 » Тренінгове заняття в рамках акції "16 днів проти насильства"
11:37
Тренінгове заняття в рамках акції "16 днів проти насильства"

В рамках акції «16 днів проти насильства» в нашій школі було проведено тренінгове заняття для вчителів за програмою «Повага Дією», яка служить інструментом, що покликаний допомогти викладачам та учням у досягненні миру і поваги у своїй громаді, школі, класі.  Тренінг є дуже інтерактивним і демонструє вчителям, яким чином  виглядає кожен урок. Вчителі не тільки побачили, як  проводиться кожна вправа, але також отримали можливість дослідити свої емоції і обговорити ці питання у своєму житті і спільноті. І нарешті, навчання закінчилося обговоренням учасниками планів подальших дій щодо вирішення проблеми знущання, виховання взаємоповаги, уваги один до одного і здорового спілкування у своїх власних громадах.

Головне завдання при перегляді відео – заохотити присутніх говорити про проблему і сприяти їх емоційному відкриттю. Програма «Повага Дією» повинна стати каталізатором, щоб допомогти вчителям у роботі з учнями, школою та громадою для вирішення широкомасштабної проблеми. 

Вправа «Розірване серце» допомогла  групі поділитися своїми почуттями та емоціями, а також стала  елементом самопізнання.

Вправа «Небайдуже ставлення». «Турботлива істота» стала створенням турботливого, небайдужого, співчутливого ставлення і співпраці. Ця вправа дала уявлення про те, що діти хотіли б залишити за межами своєї класної кімнати. Завдання вчителя – спонукати дітей створити свою власну “турботливу істоту” і спонукати їх взяти на себе зобов’язання прагнути позитивних змін у класі. Ця вправа допомагає учням створити свої власні колективні домовленості.

НЕ СМІЙСЯ З МЕНЕ (Слухання пісні) із заплющеними  очима. Кожен мав різні емоції, думки, навіяні піснею. 

Вправа «Сильний трюк» показала, що у кожного з нас є наш власний життєвий досвід і, що різні люди переживають різні речі та  демонструє, що ми не самотні, що інші також стикаються з подібним. Це також показує, що кожен з нас має різний досвід щодо переживання зневаги і що у нас різні точки відліку.

На завершення тренінгу були наведені приклади того, що може бути зроблено у нашій школі та яким чином адаптувати програму для своєї школи, до своїх учнів, і свого колективу.

Переглядів: 882 | Додав: ЗОШ2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: